Veelgestelde vragen

Wat is de juiste manier om mijn werk onder de aandacht van de conservator te brengen?

Huis Marseille bekijkt altijd graag nieuw werk, bijzondere publicaties en interessante voorstellen. Echter, gezien de grote hoeveelheid aanbiedingen en de beperkte omvang van onze staf vragen wij u onze procedure voor het indienen van fotografisch materiaal en publicaties in acht te nemen.

Hoe komt het tentoonstellingsprogramma tot stand?

Het programma van het museum wordt samengesteld door directeur en conservator Nanda van den Berg in samenwerking met de assistent conservatoren van Huis Marseille en/of uitgenodigde gastcuratoren.

Is het museum rolstoeltoegankelijk?

Vanwege het historische karakter van de twee grachtenpanden waarin Huis Marseille is gevestigd, is het museum helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Kan ik het museum (of een deel ervan) huren?

Huis Marseille verhuurt geen zalen voor (commerciële) activiteiten zoals recepties, borrels, huwelijken of tentoonstellingen die niet door Huis Marseille zelf geïnitieerd zijn.

Zijn er momenteel vacatures?

Omdat het museum met een kleine staf werkt (en doorgaans zonder stagiaires) zijn vacatures zeldzaam. Wanneer er wel een vacature is wordt deze doorgaans gecommuniceerd via onze sociale mediakanalen.