Bezoekersinformatie

Huis Marseille is het eerste fotografiemuseum van Amsterdam. Sinds september 1999 biedt het museum een rijk en gevarieerd tentoonstellingsprogramma dat gemiddeld vier keer per jaar gewisseld wordt. De tentoonstellingen worden getoond in twee zeventiende-eeuwse grachtenpanden waarin vele originele details intact zijn, zoals weelderige plafondschilderingen, stuccowerk, marmer en een rode stijlkamer in de stijl van Louis XIV. Het museum beschikt tevens over een bibliotheek, een gespecialiseerde fotoboekenwinkel en een grachtentuin.

Adres

Huis Marseille, Museum voor Fotografie
Keizersgracht 401
1016 EK Amsterdam
T 020 531 89 89
E info@huismarseille.nl

Entree

€ 12,50
€ 6,50: studenten / 65+ / groepen > 8 personen / CJP / Rembrandtpas
Gratis: kinderen tot 18 jaar / Museumkaart / I Amsterdam City Card / Stadspas / ICOM

Openingstijden

Dagelijks, 10–18 uur
Donderdag, 10–21 uur
Gesloten op: 27 april (Koningsdag), 25 december (Eerste Kerstdag), 1 januari (Nieuwjaar), en tijdens de inrichting van een nieuwe tentoonstelling (in de week voorafgaand aan de opening). Op 31 december is het museum geopend van 10 tot 17 uur. Het museum is open op alle overige feestdagen, inclusief maandag 2e Paasdag.

Route

Huis Marseille is het beste te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Neem tram 2, tram 11 of tram 12 vanaf Centraal Station en stap uit bij halte ‘Keizersgracht’. Als u met de auto komt, kunt u parkeren in Q-Park Europarking (Marnixstraat) of in parkeergarage Kalverstaat (Singel).

Toegankelijkheid

Vanwege het historische karakter en de monumentstatus van de twee grachtenpanden waarin Huis Marseille is gevestigd, is het museum helaas niet geheel toegankelijk voor andersvaliden. De museumzalen zijn deels per lift te bereiken, maar het gebruik van de trappen is nodig om alle verdiepingen en zalen te zien. Hierdoor is het museum minder toegankelijk met een rollator en niet toegankelijk per rolstoel. De sleutel voor de lift is verkrijgbaar bij de receptie. Als u een begeleider nodig heeft om het museum te bezoeken verlenen wij deze gratis toegang. Voor meer informatie over de toegankelijkheid van het museum, mail naar info@huismarseille.nl of bel +31 (0) 20 531 89 83.

Groepsbezoek

Wilt u Huis Marseille bezoeken met een groep groter dan 8 personen? Meldt dit minimaal een week van tevoren aan via educatie@huismarseille.nl. U betaalt dan ons groepstarief van € 6,50 p.p.

Rondleidingen

Het is mogelijk om tijdens openingstijden een rondleiding te boeken. Kijk via het menu bij ons publieksprogramma voor meer informatie. Wilt u zelf rondleiden of een eigen rondleider meenemen? Houdt u rekening met het volgende:

  • Aanmelden is verplicht, minimaal een week van tevoren via educatie@huismarseille.nl
  • De groep mag niet groter zijn dan 15 personen