Bezoekersinformatie

Huis Marseille is het eerste fotografiemuseum van Nederland. Sinds september 1999 biedt het museum een rijk en gevarieerd tentoonstellingsprogramma dat gemiddeld vier keer per jaar gewisseld wordt. De tentoonstellingen worden getoond in twee zeventiende-eeuwse grachtenpanden waarin vele originele details intact zijn, zoals weelderige plafondschilderingen, stuccowerk, marmer en een rode stijlkamer in de stijl van Louis XIV. Het museum beschikt tevens over een bibliotheek, een gespecialiseerde fotoboekenwinkel en een grachtentuin.

Adres

Huis Marseille, Museum voor Fotografie
Keizersgracht 401
1016 EK Amsterdam
T 020 531 89 89
E info@huismarseille.nl

Entree

€ 9,–
€ 4,50: studenten / 65+ / groepen > 8 personen / CJP / Rembrandtpas
Gratis: kinderen tot 18 jaar / Museumkaart / I Amsterdam City Card / Stadspas / ICOM

Openingstijden

Dagelijks, 10–18 uur
Donderdag, 10–21 uur
Gesloten op: 27 april (Koningsdag), 2de Pinksterdag, 25 december (Eerste Kerstdag), 1 januari (Nieuwjaar), en tijdens de inrichting van een nieuwe tentoonstelling (in de week voorafgaand aan de opening). Wel geopend op alle overige feestdagen, inclusief maandag 2e Paasdag.

Route

Huis Marseille is het beste te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Neem tram 2, tram 11 of tram 12 vanaf Centraal Station en stap uit bij halte ‘Keizersgracht’. Als u met de auto komt, kunt u parkeren in Q-Park Europarking (Marnixstraat) of in parkeergarage Kalverstaat (Singel).

Toegankelijkheid

Vanwege het historische karakter van de twee grachtenpanden waarin Huis Marseille is gevestigd, is het museum helaas niet rolstoeltoegankelijk.