Pers

Persberichten

Huis Marseille stuurt voor elke tentoonstelling een persbericht uit. De tekst hiervan is doorgaans gelijk aan de tekst bij die tentoonstelling op onze website.

Schrijf u hier in om automatisch onze persberichten te ontvangen.

Persbeeld

Huis Marseille Museum voor Fotografie stelt beeldmateriaal ter beschikking ten behoeve van verslaggeving over de tentoonstellingen en de promotie van het museum zelf. De beeldbestanden worden geleverd in hoge resolutie (voor drukwerk) en in een lagere resolutie voor gebruik online. Het gebruik van de beelden is in principe éénmalig. Het auteursrecht op gebruik en publicatie van een afbeelding ligt bij de rechthebbende kunstenaar en/of fotograaf.

Neem contact op om uw aanvraag voor het gebruik van deze beelden te doen.

Rechten en creditvermelding

Het gaat om beeldmateriaal van de huidige en aankomende tentoonstelling(en), alsmede algemene beelden van Huis Marseille Museum voor Fotografie. Wij kunnen geen toestemming verlenen voor het publiceren van beelden uit onze collectie die niet in huidige of aankomende tentoonstellingen te zien zijn. Deze toestemming dient verkregen te worden bij de rechthebbende, niet bij Huis Marseille.

Bij publicatie van persbeelden van een tentoonstelling dient de naam van de fotograaf/kunstenaar te worden vermeld, alsmede titel en jaartal van het kunstwerk. Deze gegevens, en andere voorwaarden en regels voor reproducties, worden tevens vermeld in een meegeleverde pdf. Bij afbeeldingen van werken uit onze vaste collectie dient tevens te worden vermeld: collectie Huis Marseille, Amsterdam. Waar gevraagd dient u ook de courtesy te vermelden.

Bij publicatie van algemene persbeelden van Huis Marseille dient de naam van het museum en de fotograaf van de beelden vermeld te worden.

Bewijsexemplaren

U wordt verzocht de voorwaarden van publicatie (zowel bovenstaand als in de PDF bij de beelden) in acht te nemen en twee bewijsexemplaren van de publicatie waarin de afbeeldingen zijn opgenomen, op te sturen naar:

Huis Marseille
t.a.v. Benjamin van Gaalen
Keizersgracht 401
1016 EK Amsterdam

Bij online media ontvangen wij graag een link.

Contact

Wilt u meer informatie, ander beeldmateriaal of heeft u een interviewverzoek? Neem dan contact op met:

Benjamin van Gaalen
pers, publiciteit & online
T: +31 (0)20 531 89 87
E: benjaminvangaalen[at]huismarseille[punt]nl