Winkel

Winkel

Huis Marseille, winkel, 2022 © Eddo Hartmann

Huis Marseille, winkel, 2022 © Eddo Hartmann

In de gespecialiseerde fotoboekenwinkel in Huis Marseille vindt u een zorgvuldig samengestelde selectie nationale en internationale fotoboeken van toonaangevende en opkomende fotografen, samen met eigen publicaties, unieke ansichtkaarten en stijlvolle merchandise.

Fotoboeken

In de wereld van de kunstfotografie neemt het fotoboek een belangrijke plaats in, en een goed boek is niet eenvoudig te maken. Veel fotografen spannen zich tot het uiterste in om een treffende vorm te vinden waarin hun fotografie het best tot zijn recht komt. Dit is een complex proces waarin papierkeuze, drukwijze, vormgeving en beeldvolgorde allemaal een belangrijke rol spelen. Een fotoboek maakt men ook niet alleen, er schuilt een vaak onzichtbare wereld achter van gedreven vormgevers, drukkers en uitgevers die deze bijzondere projecten mogelijk maken. Uiteindelijk vertelt een goed fotoboek een krachtig en doordacht verhaal, niet alleen in de afgedrukte beelden, maar ook in de materialiteit van het object zelf. U kunt een boek dus eigenlijk pas echt op waarde schatten als u het fysiek in handen heeft.

In de winkel van Huis Marseille kunt u kennismaken met een uitgebreide selectie van de beste fotoboeken die op dit moment verkrijgbaar zijn. Onze staf onderhoudt nauwe banden met zowel internationale uitgevers als kleinere uitgeverscollectieven en self-publishing fotografen. Wij zoeken doorlopend naar bijzondere fotoboeken en kunnen hierdoor regelmatig boeken aanbieden die vrijwel nergens anders te vinden zijn. Naast deze bijzondere selectie vindt u in de museumwinkel natuurlijk ook altijd publicaties die verband houden met de huidige en voorgaande tentoonstellingen.

Speciale edities

Met grote regelmaat wordt er bij de lopende tentoonstelling een speciale editie van de exposerende fotograaf aangeboden. Een dergelijke editie wordt exclusief voor het museum in een gelimiteerde oplage geproduceerd. Met een prijsniveau van rond de 300 euro is dit een uitgelezen kans om een echt kunstwerk aan te schaffen voor een zeer toegankelijke prijs.

Merchandise en ansichtkaarten

Naast fotoboeken biedt de museumwinkel een mooie selectie aan merchandise en een groot assortiment aan unieke ansichtkaarten die uitsluitend bij Huis Marseille te koop zijn.

Webwinkel

In onze nieuwe webshop kunt u een gecureerde selectie van speciale edities, merchandise in samenwerking met kunstenaars, en andere items kopen. Bezoek de webshop hier.