Boek

Infinite Identities. Photography in the Age of Sharing

Verschenen bij de gelijknamige tentoonstelling

Het boek Infinite Identities. Photography in the Age of Sharing verscheen naar aanleiding van de gelijknamige groepstentoonstelling in Huis Marseille. In de tentoonstelling is werk van acht kunstenaars en fotografen te zien die Instagram gebruiken om bepaalde aspecten van hun kunst te ontwikkelen en over hun kunstpraktijk te communiceren. Infinite Identities. Photography in the Age of Sharing laat zien hoe deze app een extra laag toevoegt aan de kunstwereld door virtueel de plek in te nemen van een atelier, museum of galerie.

Het boek bij de tentoonstelling belicht de museale praktijk gedurende de Covid-19-pandemie in 2020. Het werpt tevens vragen op over de toekomst van de kunstwereld en de invloed van sociale media daarop. Het ontstaan van een nieuwe, vluchtige vorm van vertellen en iconografie die geïnspireerd werd door het sociale medium Instagram vormde de aanleiding voor het concept van tentoonstelling en boek. Naast een inleiding en acht hoofdstukken waarin het werk van de participerende fotografen wordt belicht, bevat het boek twee Engelstalige essays van de toonaangevende auteurs Jia Tolentino en Nathan Jurgenson over de context van de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren, en in het bijzonder de invloed van internet en sociale media op ons dagelijks leven.

Een baanbrekend boek dat een scala aan actuele onderwerpen bestrijkt – van gender tot migratieproblematiek en van de Black Lives Matter-beweging tot de Covid-19-pandemie – en diverse genres binnen de kunst en de fotografie. Een rijke bron voor wie meer wil weten over deze recente ontwikkelingen.

Prachtig vormgegeven door Wieden + Kennedy / 152 pagina’s / 81 hybrid varnish full colour foto’s / 17 x 29 cm / Nederlands & Engels / 8  kunstenaarsprofielen / met teksten door Nanda van den Berg, Nicky van Banning, Lotte van Es, Jia Tolentino & Nathan Jurgenson / ISBN 9789080522770 / € 34,95 / Bestel het boek hier