Boekpresentatie

Felwa

Arja Hop & Peter Svenson

In navolging van hun tentoonstelling Florachromes in 2019, presenteren Arja Hop & Peter Svenson op donderdag 23 mei in Huis Marseille hun nieuwste fotoboek, genaamd Felwa. In dit boek onderzoeken Hop & Svenson in de context van de Veluwe een fundamentele paradox van de natuur, namelijk: dat verandering de enige constante is.

Het boek, dat met ondersteuning van een succesvolle crowdfunding tot stand kwam, markeert het nieuwste hoofdstuk in Hop en Svensons kunstpraktijk. Gestructureerd als rimpelingen in water, begint het boek met verwijzingen naar het verleden waarin onze oude emotionele relatie met de wereld in termen van mythologie en geloof wordt onderzocht, en eindigt met de op wetenschap gebaseerde blik op de wereld die we vandaag de dag hebben. Een verbindend thema in de publicatie zijn de kleuren van geëxtraheerde plantaardige kleurstoffen, een terugkerend element in het werk van Hop en Svenson dat ook te zien was in hun tentoonstelling Florachromes, welke eerder te zien was in Huis Marseille.

Programma

Na een welkomstwoord van Nanda van den Berg, directeur Huis Marseille, zullen schrijver Lucette ter Borg en botanisch filosoof Norbert Peeters – die ook een tekst voor het boek schreven – een bijdrage leveren. Vervolgens zullen Arja Hop en Peter Svenson zelf aan het woord komen om het eerste boek te overhandigen aan vormgever Edwin van Gelder, en zal er ruimte zijn voor vragen. Afsluitend is er een borrel in de museumwinkel.

Arja Hop & Peter Svenson

Het kunstenaarsduo Arja Hop en Peter Svenson, gevestigd in Amsterdam, werkt sinds 2015 aan analoge fotografische onderzoeksprojecten. Ze gebruiken analoge film en zijn reactie op complexe kleuren als onderzoeksinstrument, waardoor hun analoge proces tegelijkertijd onderwerp en medium is. Hun tentoonstelling Florachromes was van van december 2019 t/m maart 2020 te zien in Huis Marseille.

Boek

Felwa is vanaf donderdag 23 mei verkrijgbaar voor €49,– in de museumwinkel van Huis Marseille, grafisch vormgever: Edwin van Gelder, uitgever: JapSamBooks. Hardcover, 17 x 23,5 cm, 564 pagina’s, Engels. Met teksten van Lucette ter Borg, Thomas Schirmböck, Nina Svenson, Bill Barnes, Norbert Peeters, Robert van Altena en Annemiek Rens. Meer informatie.

Tijdschema

18.45: Inloop
19.00: Welkomstwoord door Nanda van den Berg, directeur Huis Marseille
19.05: Lucette ter Borg
19.20: Norbert Peeters
19.35: Arja Hop & Peter Svenson, presentatie eerste boek aan vormgever Edwin van Gelder + Q&A
20.00: programma einde
21.00: museum sluit

De kosten bedragen 5 euro (inclusief drankje na afloop), exclusief toegang tot het museum.
Tickets koopt u hier of via de ticketknop op deze pagina.

Boekpresentatie: Felwa, Arja Hop & Peter Svenson
Donderdag 23 mei 19–21 uur
met Arja Hop & Peter Svenson
en bijdragen van Lucette ter Borg & Norbert Peeters

Tickets