Merchandise

Coco Capitán

Coco Capitán

Blue Dream Scarf

‘Too Beatiful’ potlood

Matrozenkraagtas

Huis Marseille x Coco Capitán postkaarten

Huis Marseille x Coco Capitán postkaarten

Coco Capitán schrijft

Schrijven is een ander belangrijk onderdeel van Coco Capitáns kunstpraktijk. Haar poëtische teksten en aforismen, in haar kenmerkende handschrift en met veel hoofdletters neergekrabbeld, inclusief spelfouten en doorhalingen, komen niet alleen op papier en in boeken terecht, maar door haar diverse samenwerkingen – met onder anderen modeontwerper Alessandro Michele van Gucci – ook op muren, kleding en allerlei andere artikelen. ‘What are we going to do with all this future?’ en ‘Common sense is not so common’ zijn enkele voorbeelden van Capitáns puntige overpeinzingen. ‘When considered in tandem with her writing,’ schreef Businessoffashion.com, her output takes on a more culturally pertinent tone, defined by its oscillation between irony and sincerity, naïvité and knowingness, relativism and truth, optimism and doubt.’ Capitáns overdenkingen zijn zowel oprecht als cultureel relevant en voegen daarmee niet alleen een unieke betekenislaag toe aan haar oeuvre, maar in meer letterlijke zin ook aan de producten die ermee versierd worden. Huis Marseille ontwikkelde een potlood en een sjaal met opschriften van Coco Capitán.

Producten met Coco Capitáns opschrift

‘Too Beatiful’ potlood
Zwart potlood (XL, 10 x 195 mm) met grijze stift met de tekst:
YOUR WORK IS TOO BEATIFUL TO BE ART. Coco Capitán
€2.95

 

Blue Dream sjaal
Blauwe sjaal met de tekst:
A BLUE DREAM WITHIN A DREAM IN WHICH I SAIL THE SEA
145 x 17 cm, OEKO-TEX(C) standard 100 gecertificeerd acryl, ethisch geproduceerd in Duitsland
€ 22

Uitsluitend verkrijgbaar in de museumwinkel en de webshop van Huis Marseille.

Coco Capitáns ‘matrozenkraagtas’

De originele opdruk op deze zwarte tas van organisch katoen is gebaseerd op Coco Capitáns kunstwerk Lost II (Modified Textile with Embroidery, 2020) dat deel uitmaakt van haar bijdrage aan de groepstentoonstelling Infinite Identities in Huis Marseille. Het kunstwerk is gebaseerd op vintage Amerikaanse matrozenpakken die door Coco Capitán zijn verzameld. De hoofdrol in het kunstwerk – en de tas – is weggelegd voor de matrozenkraag, waarvan de omgeslagen randen als twee driehoeken over de schouders liggen. Op de rug vormen ze een vierkant. Dit vierkant met drie biezen en het door Coco Capitán geborduurde woord LOST geflankeerd door twee sterretjes is met wit op de tas gezeefdrukt.

‘Ik dacht aan zeelieden uit de geschiedenis die uitvoeren op zoek naar nieuw land’ zei Coco Capitán in een interview met Another. Deze matrozentas kan net als de matroos meevaren naar nieuwe bestemmingen, en door de uitstekende kwaliteit van het materiaal kunt u lang van zijn gezelschap genieten.

  • Het ontwerp van de zeefdrukprint van de matrozenkraag is het resultaat van een samenwerking tussen Coco Capitán, het team van Huis Marseille en Wieden + Kennedy Amsterdam.
  • De basistas werd ethisch geproduceerd in Bangladesh door Stanley/Stella SA, lid van de Fair Wear Foundation. De tas werd gemaakt van gerecycled organisch katoen met gerecycled polyester, met inachtneming van de Gobal Recycled Standards.
  • De zeefdruk werd gemaakt door Suprette Amsterdam met GOTS certified environmentally friendly ink.
  • De labels en extra biezen werden opgestikt door Tatyana Stoyanova.
  • De labels zijn in de jacquardtechniek geweven van 100% polyester, waarvan minstens 50% gerecycled. Het polyestergaren is OEKO-TEX© Standard 100 certified. Geproduceerd door Wunderlabel Germany.


Matrozenkraagtas
€16.50

 

Uitsluitend verkrijgbaar in de museumwinkel en de webshop van Huis Marseille.

Ansichtkaarten van Coco Capitán

Vijf ansichtkaarten met afbeeldingen van kunstwerken uit Coco Capitáns bijdrage aan de groepstentoonstelling Infinite Identities zijn te koop in de museumwinkel. Het gaat om kaarten van de kunstwerken Painting of Blue Sky Falling into Blue Ocean en Cristi with Sun and Daisies, en van drie foto’s uit de serie Where did the Sailor get Lost?

Huis Marseille x Coco Capitán postkaarten
€ 1,20 per stuk

 

Uitsluitend verkrijgbaar in de museumwinkel van Huis Marseille.

Coco Capitán (Sevilla, 1992) schildert, fotografeert, tekent, borduurt en schrijft proza. Ze woont in Londen, waar ze een Master of Fine Arts in de fotografie behaalde aan het Royal College of Fashion (University of the Arts). Ze werkt als autonoom beeldend kunstenaar, maar neemt ook commerciële opdrachten aan en werkt regelmatig samen met grote (mode)merken.