Rondleiding

Een middag met Jeff Cowen

Rondleiding met de kunstenaar door Provence Works

De tentoonstelling Provence Works toont het werk dat Jeff Cowen (New York, 1966) de afgelopen jaren in de Zuid-Franse Provence heeft gemaakt. Gefascineerd door het scherpe licht en de overweldigende natuur heeft hij hierin zijn gevoel voor deze regio weten te vangen.

In een wereld die wordt beheerst door snelheid, beeldschermen, technologie en productie, probeert Cowen ons in zijn werk te attenderen op de sublieme ervaring van de schoonheid van de natuur. Als kunstenaar en fotograaf houdt hij zich verre van de digitale wereld en neemt hij het ambachtelijke fotoproces letterlijk in eigen hand. Alchemie speelt tijdens het handmatige afdrukken een belangrijke rol.

‘There is nothing casual about a photograph for me. It is a balance. It must seem effortless and have a fabulous simplicity about it and at the same time it must have this mysterious complexity,’ – Jeff Cowen

Op woensdag 18 september krijgt u de unieke gelegenheid om de kunstenaar zelf over zijn werk te horen vertellen tijdens een rondleiding door zijn tentoonstelling. De rondleiding wordt gegeven in het Engels. Na afloop wordt er een drankje geserveerd in de museumwinkel, waarbij de kunstenaar ook aanwezig zal zijn en er gelegenheid is een boek te laten signeren.

De kosten bedragen 5 euro (inclusief drankje na afloop), exclusief toegang tot het museum.
Tickets koopt u hier of via de knop op deze pagina.

Rondleiding met Jeff Cowen
Woensdag 18 September, 15.45–18 uur
Voertaal: Engels

Programma
15.45: verzamelen bij de receptie
16.00: start rondleiding met Jeff Cowen
17.00: borrel & signeersessie in de museumwinkel
18.00: museum sluit

Tickets