POWER

Prix Pictet 2012

Sinds Luc Delahaye in oktober 2012 uitgeroepen werd tot winnaar van de jaarlijks georganiseerde Prix Pictet, reist de tentoonstelling POWER – het thema van 2011/12 – over de wereld. Het is de vijfde keer dat deze prestigieuze prijs met een prijzengeld dat gelijk is aan dat van de door Nederland georganiseerde Erasmus prijs (Euro 100.000,–) aan een fotograaf wordt uitgereikt. Het was echter voor het eerst dat ook een Nederlandse tot het eervolle groepje van 12 geshortlistte fotografen was toegetreden: Jacqueline Hassink.

Zowel zij, als Luc Delahaye, Carl de Keyzer en Guy Tillim zijn goede bekenden van Huis Marseille. We hebben in voorgaande jaren hun werk geëxposeerd en/of verzameld. Voor Huis Marseille was dit een mooie aanleiding om de Power expositie van de Prix Pictet naar Amsterdam te halen, en om deze gelegenheid aan te grijpen om eens nader te kijken naar het in vele opzichten bijzondere fenomeen fotoprijzen.

De shortlist 2012 bestond uit: Robert Adams (Prix Pictet prijswinnaar 2011); Daniel Beltrá; Mohamed Bourouïssa; Philippe Chancel; Edmund Clark; Carl de Keyzer; Luc Delahaye; Rena Effendi; Jacqueline Hassink; An-My Lé; Joel Sternfeld; Guy Tillim

Met werk uit onze collectie van

Luc Delahaye, Jacqueline Hassink, Carl de Keyzer, Guy Tillim