Evenement

Museumnacht 2023

TRESPASSING: AN (UN)INTENTED UNITY

Dare to experience the integration, transformation and invasion of boundaries

Tijdens Museumnacht op zaterdag 4 november 2023 dringt performancekunst manifestatie Trespassing het fotografiemuseum Huis Marseille binnen voor hun derde manifestatie genaamd AN (UN)INTENTED UNITY. Na succesvolle edities in het Rijksmuseum en Galerie de Schans worden de relaties tussen kunst, artiest, ruimte én bezoeker opnieuw bevraagd met performances die je uitdagen om je te laten leiden door je intuïtie.

Zeven multidisciplinaire performance artiesten verkennen, verleggen en doorbreken op een collectieve en immersieve wijze de begrenzing van de ruimtes en tentoonstellingen in Huis Marseille. Met AN (UN)INTENTED UNITY gaan deze multidisciplinaire performances een constant veranderende dialoog aan met de tentoonstellingen van Eddo Hartmann en Tarrah Krajnak. Zo ontstaat de mogelijkheid voor nieuwe perspectieven en wordt er plaats gegeven voor een directe en intuïtieve interactie met verschillende thema’s die langskomen. De dialoog die tijdens deze avond wordt aangevoerd is altijd aanwezig, zwelt soms onverwacht aan of beweegt juist weer weg van de voorgrond om ineens op andere plekken en manieren de verschillende ruimtes weer binnen te dringen.

Trespassing: AN (UN)INTENTED UNITY bevraagt onze bestaande perspectieven en creëert een omgeving waarin de bezoeker zelf ervaart wat er, wel of juist misschien niet, tot deze (on)bedoelde eenheid hoort.

Met werk van Arpita Akhanda, Ossip Blits & Andreas Tegnander, Jasmine Karimova, Mami Kang, Delfin Lev, Gamze Öztürk en Mica Pan.

Deze derde editie van TRESPASSING is een kunstmanifestatie gecureerd door Puck van der Werf en Humie Pourseyf.


Let op: dit evenement is alléén toegankelijk voor bezoekers van Museumnacht Amsterdam 2023 met een geldig toegangsbewijs. Het museum is niet geopend voor regulier bezoek tijdens dit evenement en de Museumkaart is hiervoor tevens niet geldig. Voor meer informatie over Museumnacht Amsterdam 2023, bezoek de website museumnacht.amsterdam.