Combinatieprogramma

Rondleiding & workshop

Hoe maak je een goede foto? Op welke manier gaat een professionele fotograaf te werk? En waarom hangen sommige foto’s in een museum en andere niet? Leerlingen leven in een door beeld gedomineerde cultuur en maken zelf voortdurend foto’s. Wat maakt een foto in een museum nou onderscheidend?

Dit populaire combinatieprogramma bestaat uit een rondleiding door de huidige tentoonstelling (1 uur) en aansluitend een workshop (1 uur) waarbij de kernbegrippen uit de fotografie aan de orde komen. Leerlingen gaan aan de slag met wat zij gezien hebben in de huidige tentoonstelling en vertalen dit naar foto’s van allerlei voorwerpen. Compositie, kader, belichting, scherptediepte, standpunt, kleur, abstractie en onderwerp worden gebruikt in experimenten, om uiteindelijk te resulteren in een bijzondere foto als eindproduct.

De verschillende foto’s worden aan het einde van dit combinatieprogramma klassikaal besproken en de resultaten kunnen meegenomen worden op USB-stick.

Doelgroep

Alle niveaus

Max. deelnemers

15 personen

Duur

2 uur

Kosten

€ 160,– incl. museumtoegang leerlingen, excl. museumtoegang begeleiders

Boek nu

Annuleren
Het annuleren of wijzigen van uw reservering kan kosteloos tot 5 werkdagen voorafgaand aan uw bezoek aan Huis Marseille. Bij annulering op een later moment zijn wij helaas genoodzaakt het volledige bedrag van uw reservering in rekening te brengen.