Genummerde inkjetprint

Jean-Luc Mylayne

Exclusief verkrijgbaar van 10 september t/m 22 november

Jean-Luc Mylayne

N° 561, janvier février 2008 © Jean-Luc Mylayne

Jean-Luc Mylaynes fascinatie voor vogels ontstond op zeer jonge leeftijd, in het begin van de jaren vijftig van de vorige eeuw in Frankrijk, naar aanleiding van zijn verzameling postzegels met afbeeldingen van vogels. Zijn interesse werd een paar jaar later verder aangewakkerd door een geschenk van een familievriend – een boek genaamd Les merveilles de la nature (De wonderen der natuur) van B.M. Parker. Het behandelde een breed scala aan onderwerpen, van planten tot rotsen, van dinosaurussen tot geologie en van het zeeleven tot de sterren, maar het was het gedeelte over vogels, in het bijzonder Amerikaanse vogels, dat het meest tot de verbeelding van de jonge kunstenaar sprak. Jean-Luc Mylayne nam zich voor op een dag naar de Verenigde Staten te gaan om zelf foto’s van de betreffende vogels te maken.

Het duurde uiteindelijk meer dan veertig jaar, tot 2003, voordat hij zijn kinderdroom kon verwezenlijken, maar Jean-Luc Mylayne heeft zich nooit laten ontmoedigen. Al die decennia lang is hij boeken over het zuidwesten van Amerika blijven lezen en bekijken, en toen hij er uiteindelijk kwam, was het precies zoals hij zich had voorgesteld, vertelt hij. (Informatie afkomstig uit: Christine Davis, ‘Aarde in blauw. Zon van goud’ in De herfst van het paradijs: Jean-Luc Mylayne (2018), p. 43.)

Deze inkjetprints zijn gemaakt naar het originele werk dat Jean-Luc Mylayne tussen 2003 en 2008 in de Verenigde Staten heeft gerealiseerd. De titels refereren aan de maanden waarin het werk is ontstaan.

№ 561, janvier février 2008

№ 561, janvier février 2008, met rechtsboven een ‘says phoebe’, is een voorbeeld van hoe Jean-Luc Mylane diverse multifocale lenzen toepast in zijn camera. Op die manier ontstaat een beeld met een grote gelaagdheid, dat zich op intrigerende manier onderscheidt van beelden met een conventionele ‘voorgrond’ en ‘achtergrond’.

Genummerde inkjetprint op Canson Fine Art papier
Jean-Luc Mylayne
№ 561, janvier février 2008
30 x 37,64 cm
Oplage van 25
Gesigneerd & genummerd
Prijs: € 200 (zonder lijst)

Wij informeren u graag over verschillende mogelijkheden om het werk te laten inlijsten.

Uitsluitend verkrijgbaar in de museumwinkel van Huis Marseille.

Klik op onderstaande afbeeldingen om de andere beschikbare inkjetprints te bekijken: