Livestream i.s.m. Spui25

Voorbij de vernissage

Kunstproductie in pandemische en digitale tijden

Tentoonstellingen bezoeken, galeries afstruinen, op academies in kunstenaarsateliers kijken, biënnales en festivals aflopen; in tijden van lockdown is dat er allemaal even niet meer bij – en misschien duurt dat ‘even’ nog wel een tijd. Hoe kunnen we intussen volgen wat kunstenaars maken, hoe hun werk zich ontwikkelt, welke nieuwe talenten op ontdekking wachten?

Naar aanleiding van de geheel langs digitale weg ontstane tentoonstelling Infinite Identities. Photography in an Age of Sharing (28 november 2020 – 28 februari 2021 in Huis Marseille) geven op deze avond uiteenlopende kunstprofessionals aan hoe zij zich, al dan niet gedwongen, in de digitale wereld oriënteren. Waar letten ze op? Wat voor rol spelen sociale media? Welke websites geven inzicht in nieuwe ontwikkelingen? En kan het werkelijk: langs digitale weg kunstenaars en kunstwerken op hun kwaliteiten beoordelen?

Over de spreker(s)

Nanda van den Berg werkt vanaf 2011 bij Huis Marseille Museum voor Fotografie, eerst als hoofdconservator en sinds 2014 als directeur. Daarvoor was zij onder meer in dienst bij het Stedelijk Museum, Uitgeverij Meulenhoff, het AMFI en ArtEZ. Zij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en heeft vele publicaties op haar naam staan op het gebied van kunst, modetheorie en fotografie. Zij is onder meer de conservator van de tentoonstellingen Viviane Sassen / In and out of Fashion (2012), De herontdekking van de wereld (2013), Dancing Light (2014), Dana Lixenberg / Imperial Courts (2015) en Infinite Identities. Photography in the Age of Sharing (2020).

Margriet Schavemaker is hoogleraar Media en Kunst in de museale praktijk en artistiek directeur van het Amsterdam Museum.

Juul Kraijer is beeldend kunstenaar. Haar oeuvre bestaat hoofdzakelijk uit tekeningen, daarnaast maakt ze beelden en videowerken. De laatste jaren is zij gegrepen door het medium fotografie. Haar werk wordt wereldwijd in musea en galeries getoond en is opgenomen in tal van museumcollecties waaronder die van Huis Marseille Museum voor Fotografie, Amsterdam en het Museum of Modern Art, New York.

U kunt dit programma online volgen. Wanneer u zich aanmeldt, ontvangt u een dag voor het programma een link naar de livestream.

Aanmelden