Workshop straatfotografie

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen portretfotografie en straatfotografie? Is er speciale techniek nodig voor straatfotografie? Wat zijn de bepalende elementen, en welke onderwerpen lenen zich voor straatfotografie? Deze expressieve vorm van fotografie vraagt om een heldere blik en een snelle reactie: ‘le moment décisif’ zoals Henri Cartier Bresson dat omschreef.

Deze workshop leert de leerlingen om straattaferelen om te zetten in sterke fotografische beelden. De introductie in het museum gaat in op een aantal voorbeelden uit het werk van (beroemde) fotografen. Daarna gaan leerlingen in kleine groepjes op straat fotograferen onder leiding van de workshopdocent. Ook wordt er aandacht besteed aan moderne media, zoals het fotograferen met de smartphone. Terug in het museum worden de gemaakte foto’s bekeken en vergeleken, de resultaten kunnen meegenomen worden op USB-stick.

Doelgroep

Alle niveaus

Max. deelnemers

15 personen

Duur

2,5 uur (op verzoek 2 uur)

Kosten

€225,– incl. museumtoegang leerlingen, excl. museumtoegang begeleiders

Reserveer nu via email

Annuleren Het annuleren of wijzigen van uw reservering kan kosteloos tot 5 werkdagen voorafgaand aan uw bezoek aan Huis Marseille. Bij annulering op een later moment zijn wij helaas genoodzaakt het volledige bedrag van uw reservering in rekening te brengen.